Τηλ.: 27210 855 28 / Κιν.: 6974 179 953

BLOG ΡΙΣΒΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

-

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή χαρακτηρίζεται από επίμονες και ανεξέλεγκτες σκέψεις ή παρορμήσεις (ψυχαναγκασμοί) και από την ανάγκη επανάληψης συγκεκριμένων πράξεων (καταναγκασμοί). Για να δοθεί η διάγνωση της ψυχαναγκαστικής- καταναγκαστικής διαταραχής, αυτές οι σκέψεις και οι παρορμήσεις πρέπει είτε να προκαλούν σημαντική δυσφορία είτε να παρεμποδίζουν τη λειτουργικότητα του ατόμου.

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΟΒΙΑ

-

H Κοινωνική Φοβία χαρακτηρίζεται από αξιοσημείωτο και έντονο άγχος ή φόβο για κοινωνικές καταστάσεις στις οποίες το άτομο μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με την κριτική των άλλων...

Διαβάστε περισσότερα...

EΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ

-

Ο όρος ενσυναίσθηση προέρχεται από το εν + συναίσθηση που δημιουργήθηκε από τους Herman Lotze και Robert Vischer και μεταφράστηκε στα αγγλικά ως empathy...

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

-

Τα άτομα με Διαταραχή Άγχους Υγείας διακατέχονται από υψηλά επίπεδα άγχους υγείας με αποτέλεσμα να πανικοβάλλονται εύκολα γι’ αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΖΥΓΙΟ: ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ;

-

Μέσω μακροχρόνιων και πολλαπλών ερευνών πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως η αντίδραση του παιδιού στο διαζύγιο διαφέρει ανάλογα με την ηλικία στην οποία βιώνει το γεγονός.

Διαβάστε περισσότερα...